Om Fantastiske Alanya

Lave priser i Tyrkia og fortsatt dårlig vær i Norge gjør at mange nordmenn går med planer om kjøp av bolig på den tyrkiske kysten.
Alanya er en av de mest tiltalende destinasjoner i Tyrkia med sin natur, klima og historie. Kjøpe leilighet i Alanya vil ikke bare være en spennende opplevelse for deg, men også en god investering. På grunn av at Alanya har et voksende eiendomsmarked, tilbyr tyrkiske banker boliglån opptil % 60 av eiendomsverdi med gode renter for utenlandske kjøpere.

Ca. 135 000 innbyggere. Til Istanbul 850 km, Ankara 650 km, Marmaris 465 km.
Flytid
Ca. 4 timer fra Oslo.
Tidsforskjell
Norsk tid + 1 time.

Sol & bad

Kleopatrastranden på vestsiden er ca. 2 km lang og har grovkornet sand med litt steiner innimellom. Ute i vannet blir det brådypt og det kan til tider være høye bølger. Den østre stranden er ca. 17 km lang og mer langgrunn, med finkornet sand med noen steinete partier her og der.

Aktiviteter

Vannski, paraseiling (etter båt), strandvolleyball, fotturer og sykkelturer. Dykking ca. 200 lira pr. dykk, 6-dagers dykkerpakke ca. 1000 lira.

Mat & drikke

Mange restauranter og enkle spisesteder, samt flere puber. God og vellaget mat til bra priser.

Uteliv

Mange barer og diskotek. Noen restauranter har dans og levende musikk.
Shopping
I området ved havnen ligger det en basar som har åpent hver dag. Her kan man finne gode kjøp blant sko, vesker og klær. Besøk også markedsplassen hvor man kan kjøpe fisk, kjøtt, frukt og grønnsaker. Tirsdag er den støste markedsdagen. Å prute på prisen på varene hører med og før man begynner å kjøpslå er det faktisk vanlig at selgeren byr på en kopp te.

Valuta og kredittkort

Tyrkiske lira (TRY). Euro kan også brukes mange steder. De fleste internasjonale kort (VISA, MasterCard osv.) aksepteres i mange butikker og restauranter. Flere minibanker.

Elektrisitet

220 V

Klima og vær

I høysesongen i juli og august kan det bli veldig varmt, av og til over 35 grader. Hvis du heller vil ha et klima som likner norsk sommer passer høst og vår bedre.

April og mai

Våren i Antalya-området likner den norske sommeren med dagtemperatur på ca. 20-25 grader. Kveldene er noe svalere og det kan komme en og annen regnskur. I april og mai er landskapet frodigere og grønnere, og vanntemperaturen ligger på rett under 20 grader.

Juni, juli og august

Om sommeren er det mye sol og varmt. Temperaturen kan stige til rundt 35 grader. Luftfuktigheten er til tider høy, noe som kan gjøre at det føles klammere og varmere enn det egentlig er. Selv kveldene er varme og temperaturen på natten ligger ofte over 20 grader. Juli og august er den tørreste perioden og regn er uvanlig. Temperaturen i vannet er ca. 25-27 grader.

September, oktober og november

Høsten likner på den norske sommeren med temperatur på rundt 22-30 grader om dagen. Kveldene er noe svalere og det kan forekomme en og annen regnskur. I september og oktober er vannet varmt, ca. 24-26 grader. I november øker risikoen for regn noe.

Desember, januar, februar og mars

Vinteren er mild med temperaturer på ca. 15-17 grader, og ca. 16 i vannet. desember, januar og februar er månedene med flest regndager i løpet av året, men allerede i mars blir det tørrere igjen.